Klasický vídeňský řízek je dnes rozšířen po celém světě. Originální recept vyžaduje telecí maso, použít ovšem můžete i vepřové. Pravý vídeňský řízek by měl být přes celý talíř.
Suroviny:
- 800 g telecí kýty
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce smetany
- strouhanka a mouka na obalení
- citronová šťáva
- pepř a sůl
- citron na ozdobení
- máslo
Tip: Kvalitní a chutná telecí kýta nemusí být vždy levná záležitost. Sledujte proto Penny akce, ať se vám příprava vídeňského řízku zbytečně neprodraží.
Postup:
- Z kýty připravte čtyři větší řízky. Maso jemně naklepejte, potřete máslem a ochuťte solí a pepřem.
- Vajíčko smíchejte se smetanou a poté řízky pečlivě obalte dle klasického postupu.
- Smažte v přepuštěném másle dozlatova.
- Řízek podávejte s vařeným bramborem, ozdobený citronem a zakápnutý citronovou šťávou.
Doba přípravy: 30 minut
Množství porcí: 4