Vídeňský řízek
Tradiční recepty na řízky

Vídeňský řízek – recept

Klasický vídeňský řízek je dnes rozšířen po celém světě. Originální recept vyžaduje telecí maso, použít ovšem můžete i vepřové. Pravý vídeňský řízek by měl být přes celý talíř.

Suroviny:

  • 800 g telecí kýty
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce smetany
  • strouhanka a mouka na obalení
  • citronová šťáva
  • pepř a sůl
  • citron na ozdobení
  • máslo

Tip: Kvalitní a chutná telecí kýta nemusí být vždy levná záležitost. Sledujte proto Penny akce, ať se vám příprava vídeňského řízku zbytečně neprodraží.

Postup:

  1. Z kýty připravte čtyři větší řízky. Maso jemně naklepejte, potřete máslem a ochuťte solí a pepřem.
  2. Vajíčko smíchejte se smetanou a poté řízky pečlivě obalte dle klasického postupu.
  3. Smažte v přepuštěném másle dozlatova.
  4. Řízek podávejte s vařeným bramborem, ozdobený citronem a zakápnutý citronovou šťávou.

Doba přípravy: 30 minut

Množství porcí: 4

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 50 = 58