Vídeňský bramborový salát obsahuje vývar místo majonézy. Ve Vídni se jako příloha nabízí snad v každé restauraci.
Suroviny:
- 500 g brambor
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 ks šalotky
- 1 lžíce vinného octa
- 5 lžíce rostlinného oleje
- 1 hrst pažitky
- Sůl, černý pepř
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.
- Pažitku nasekáme nadrobno.
- Cibuli pokrájíme na kolečka a zalijeme lžící vinného octa. Osolíme a zamícháme.
- Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka o šířce cca 1 cm.
- Brambory promícháme s olejem, šalotkou a vývarem.
- Nakonec přidáme nasekanou pažitku a dochutíme solí a pepřem.
Doba přípravy: 30 minut
Množství porcí: 4