Vídeňský bramborový salát
Tradiční recepty na bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát obsahuje vývar místo majonézy. Ve Vídni se jako příloha nabízí snad v každé restauraci.

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 5 lžíce rostlinného oleje
  • 1 hrst pažitky
  • Sůl, černý pepř

Postup:

  •  Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.
  • Pažitku nasekáme nadrobno.
  • Cibuli pokrájíme na kolečka a zalijeme lžící vinného octa. Osolíme a zamícháme.
  • Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka o šířce cca 1 cm.
  • Brambory promícháme s olejem, šalotkou a vývarem.
  • Nakonec přidáme nasekanou pažitku a dochutíme solí a pepřem.

Doba přípravy: 30 minut

Množství porcí: 4

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

13 − = 10