Klasický vánoční bramborový salát by neměl chybě na jakémkoliv štědrovečerním stole.
Suroviny:
- 4 kg brambor
- 2 ks cibule
- 0,5 ks celeru
- 4 ks mrkve
- 4 ks vejcí na tvrdo
- 2 ks petržele
- sterilovaný hrášek
- 1 ks velkého bílého jogurtu
- majonéza
- 1 lžíce hořčice – není nutná
- 4 ks nakládané okurky
- 3 ks jablka kyselá na kostičky
- sůl, kari, pepř mletý
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme, oloupeme a nakrájíme.
- Kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Stejně tak jablka a nakládané okurky.
- Na drobno nakrájenou cibuli můžeme spařit horkou vodou nebo ji nechat, jak je. Hrášek scedíme.
- Vše důkladně promícháme společně s bílým jogurtem.
- Přidáme majonézu a dochutíme dle chuti solí, pepřem, hořčicí nebo kari. Můžeme přidat citronovou šťávu nebo lák z okurek.
Doba přípravy: 30 minut
Množství porcí: 4
TIP: Ke každému bramborovému salátu na Vánoce patří ryba! Inspirujte se těmito skvělými recepty na vánočního kapra a udělejte si trochu netradiční štědrovečerní večeři.