rizek_seminka
Vegetariánské řízky

Sójové řízky s žampiony – recept

Sójové maso, jak je známo, má nespočet různých variant úpravy. V kombinaci s houbami z něj můžete vytvořit chutné řízečky, které potěší každého.

Suroviny:

  • 200 g žampionů
  • 205 g sójových plátků
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíci másla
  • sůl, pepř
  • 2 vejce
  • hladkou mouku, strouhanku
  • ovesné vločky na obalování
  • olej na smažení

Postup:

  • Sójové plátky zalijte vroucím vývarem a nechejte 30 minut bobtnat.
  • Žampiony nakrájejte na jemné kousky osolte a opečte na másle.
  • Do sojových plátků nařežte otvory, naplňte je žampiony a obalte v klasickém trojobalu.
  • Řízky smažte na rozpáleném oleji dozlatova, dejte je na papírový ubrousek, aby se dobře vsákl přebytečný tuk. Podávejte se zeleninovým salátem.

Doba přípravy: 1 hodina

Množství porcí: 4

Může se vám líbit