Sójové maso, jak je známo, má nespočet různých variant úpravy. V kombinaci s houbami z něj můžete vytvořit chutné řízečky, které potěší každého.
Suroviny:
- 200 g žampionů
- 205 g sójových plátků
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíci másla
- sůl, pepř
- 2 vejce
- hladkou mouku, strouhanku
- ovesné vločky na obalování
- olej na smažení
Postup:
- Sójové plátky zalijte vroucím vývarem a nechejte 30 minut bobtnat.
- Žampiony nakrájejte na jemné kousky osolte a opečte na másle.
- Do sojových plátků nařežte otvory, naplňte je žampiony a obalte v klasickém trojobalu.
- Řízky smažte na rozpáleném oleji dozlatova, dejte je na papírový ubrousek, aby se dobře vsákl přebytečný tuk. Podávejte se zeleninovým salátem.
Doba přípravy: 1 hodina
Množství porcí: 4