Řízek ze sóji
Vegetariánské řízky

Řízky z hlívy ústřičné – recept

Obalit se dá takřka vše. Pokud masu neholdujete, nemusíte se řízků vzdát. Zkuste třeba výborné řízky z chutné hlívy.

Suroviny:

  • 12 kloboučků hlívy
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • mouka a strouhanka na obalení
  • olej na smažení

Postup:

  • Kloboučky hub pečlivě zbavte nečistot a otřete papírovou utěrkou. Vejce rozšlehejte, osolte a opepřete.
  • Houby postupně obalte v klasickém trojobalu ze všech stran.
  • Hlívové řízky smažte dozlatova v rozpáleném oleji a podávejte s vařeným bramborem, nebo kaší. Můžete také nazdobit kolečky červené cibule.

Doba přípravy: 45 minut

Množství porcí: 4

Může se vám líbit