V této verzi bramborového salátu hraje hlavní roli řapíkatý celer a čerstvé bylinky.
Suroviny:
- 4 hrstky nasekané petrželky
- 4 větvičky čerstvého tymiánu
- 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
- 400 g šalotky
- 8 stroužků česneku
- 8 řapíků celeru řapíkatého
- 2400 g brambor
- 12 ks cibule jarní
- 4 polévkové lžíce másla
- Olivový olej
- Sůl, pepř černý mletý
Postup:
- Omyté fialové brambory ve slupce vaříme v osolené vodě jen tak, aby neztratily barvu a nerozpadaly se.
- Přihodíme kousek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu a vaříme doměkka.
- Uvařené brambory slijeme a nakrájíme na silnější kolečka.
- Na pánvi v oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku a kousek másla. Poté přihodíme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a kousek řapíkatého celeru.
- Až zelenina změkne, přidáme k ní nakrájené brambory a společně orestujeme.
- Lehce vmícháme hrst nasekané petrželky.
Doba přípravy: 45 minut
Množství porcí: 4
Zdroj: http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/3948/restovany-bramborovy-salat-podle-zdenka-pohlreicha.html