Tradiční recepty na bramborový salát

Pikantní bramborový salát ze sladkých brambor

Hezky zbarvený pikantní salát ze sladkých či klasických brambor chutná za tepla i za studena.

Suroviny:

  • 2 batáty
  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl, chilli

 Postup:

  1. Batáty uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka, oloupeme a pokrájíme na kostky.
  2. Papriky pečeme v celku při 200 °C asi 25 minut, až jim ztmavne slupka. Ihned po upečení je vložíme do sáčku nebo uzavřené nádoby a necháme zapařit. Po vychladnutí oloupeme, vyjádříme a pokrájíme na proužky.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej s římským kmínem a chilli. Přidáme brambory a opečeme ze všech stran. Posypeme paprikou, kurkumou, nasekaným česnekem a malou lžičkou soli. Chvíli restujeme.
  4. Vmícháme papriky a teplý podáváme. Studená varianta je rozmixovat polovinu paprik se lžící citronové šťávy, trochou soli, mletého chilli (nebo chilli omáčky) a majonézou a salát pak podávat zastudena přelitý tímto pikantním dresinkem.

Doba přípravy: 40 minut

Množství porcí: 4

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 84 = 90