Piccata alla milanese
Netradiční recepty na řízky

Piccata alla milanese – recept

Italský recept na řízek se neobejde bez sýra, rajčat a těstovin. Lehká a výborná variace tradičního telecího řízku.

Suroviny:

  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek celer. výhonku
  • 1 malá mrkev
  • rozmarýn
  • olej na smažení
  • 2 dcl zeleninového vývaru
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 lžíce rajs. protlaku
  • oregano
  • 4 telecí řízky
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 200 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř, cukr

 Postup:

  • Oloupanou cibuli, česnek, celerový výhonek a oškrábanou mrkev nakrájíme na malé kostičky, rozmarýn natrháme a na rozpáleném oleji společně orestujeme. Podlijeme vývarem a necháme asi deset minut povařit.
  • Přidáme nakrájená rajčata a pomalu vaříme zakryté asi 40 minut.
  • Přimícháme rajčatový protlak, dochutíme solí, pepřem, cukrem a necháme ještě 10 minut provařit. Přidáme špetku oregana.
  • Telecí maso omyjeme a osušíme. Připravíme si talíř s hladkou moukou, druhý s vajíčky, rozšlehanými se solí a pepřem, a třetí s nastrouhaným parmazánem.
  • Telecí řízky naklepeme mezi dvěma potravinovými fóliemi. Obalíme v mouce, namočíme ve vajíčku a nakonec obalíme ve strouhaném parmazánu.
  • Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme přelité rajčatovou omáčkou se špagetami nebo polentou.

Doba přípravy: 90 minut

Množství porcí: 4 osoby

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

57 − = 52