Zkuste salát, který je už několik let za sebou nejlépe hodnoceným salátem v ČR! Není jednoduchý, ale proč jednou nezkusit něco zajímavějšího?
Suroviny:
- 2 kg brambor A
- 8 křepelčích vajíček
- 4 slepičí vejce z více dvorů
- 4 mrkve
- 1 červená kapie
- 1 bílá, 1 žlutá a 1 červená cibule
- 3 šalotky
- 2 lahůdkové cibulky
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 3 jablka různých odrůd
- 5 sterilovaných okurek
- 5 lžic zeleného hrášku
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce tatarské omáčky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- Sůl, pepř a med
Postup:
- Brambory připravíme na tzv. tenerifský způsob: vaříme v nasyceném solném roztoku 2 až 3 hodiny (1 kg soli na 4 kg vody). Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Dáme vařit vejce. Aby nepraskla, propíchneme je jehlou na širším hrotu.
- Mezitím pokrájíme na menší kostičky vařenou mrkev, všechny cibule a okurky.
- Mrkev uvaříme zvlášť v osolené vodě.
- Červenou kapii spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a nakrájíme na velmi jemné kousky. Ideální je toto provést týden dopředu a mezitím naložit do okurkového láku.
- Jablka oloupeme, odstraníme jádra a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla.
- Slepičí vejce překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtky a použijeme na dozdobení porcí.
- Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl.
- Salát solíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, plnotučnou hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně promícháme.
Doba přípravy: 1 hodina
Množství porcí: 4