Bramborová klasika bez majonézy, s křepelčími vajíčky, ředkvičkami a okurkou.
Suroviny:
- 8 brambor
- 12 křepelčích vajec
- 8 ředkviček
- 1/2 salátové okurky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 150 g zakysané smetany
- Dijonská hořčice
- Pepř, sůl
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.
- Ještě horké oloupeme, pokrájíme na kousky a smícháme se zakysanou smetanou ochucenou malou lžičkou soli, 1–2 lžícemi dijonské hořčice, lžící citronové šťávy a pořádnou porcí čerstvě mletého pepře (černého nebo bílého). Necháme vychladnout.
- Křepelčí vajíčka vaříme 2 minuty, po vyjmutí ihned ochladíme ledovou vodou, oloupejme a rozpůlíme.
- S plátky ředkviček a pokrájenou okurkou vmícháme do salátu.
- Dochutíme solí, pepřem či hořčicí.
Doba přípravy: 30 minut
Množství porcí: 2