malé brambory
Tradiční recepty na bramborový salát

Odlehčený bramborový salát bez majonézy

Bramborová klasika bez majonézy, s křepelčími vajíčky, ředkvičkami a okurkou.

Suroviny:

  • 8 brambor
  • 12 křepelčích vajec
  • 8 ředkviček
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 150 g zakysané smetany
  • Dijonská hořčice
  • Pepř, sůl

 Postup:

  • Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.
  • Ještě horké oloupeme, pokrájíme na kousky a smícháme se zakysanou smetanou ochucenou malou lžičkou soli, 1–2 lžícemi dijonské hořčice, lžící citronové šťávy a pořádnou porcí čerstvě mletého pepře (černého nebo bílého). Necháme vychladnout.
  • Křepelčí vajíčka vaříme 2 minuty, po vyjmutí ihned ochladíme ledovou vodou, oloupejme a rozpůlíme.
  • S plátky ředkviček a pokrájenou okurkou vmícháme do salátu.
  • Dochutíme solí, pepřem či hořčicí.

Doba přípravy: 30 minut

Množství porcí: 2

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

71 + = 78