Řízky potřené vynikající dijonskou hořčicí jsou gurmánský zážitek. K tomu protlačené brambory.
Suroviny:
- 4 plátky krkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko…)
- 4 lžíce dijonské hořčice se zeleným pepřem
- 4 lžíce oleje
- 2 ks vejce
- strouhanka
- sádlo nebo jiný tuk na smažení
- brambory
- salát
- petrželka
- sůl, pepř
Postup:
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí — na každý plátek jednu lžíci.
- Uložíme do misky, zalijeme olejem a necháme v chladu odpočívat 2 až 3 hodiny.
- Maso vyjmeme z marinády a obalíme z obou stran ve strouhance a vajíčku rozšlehaném se solí.
- Na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborami a salátem.
Doba přípravy: 90 minut
Množství porcí: 4 osoby