Kuřecí řízek
Netradiční recepty na řízky

Obrácený dijonský řízek – recept

Řízky potřené vynikající dijonskou hořčicí  jsou gurmánský zážitek. K tomu protlačené brambory.

Suroviny:

  • 4 plátky krkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko…)
  • 4 lžíce dijonské hořčice se zeleným pepřem
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks vejce
  • strouhanka
  • sádlo nebo jiný tuk na smažení
  • brambory
  • salát
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí — na každý plátek jednu lžíci.
  2. Uložíme do misky, zalijeme olejem a necháme v chladu odpočívat 2 až 3 hodiny.
  3. Maso vyjmeme z marinády a obalíme z obou stran ve strouhance a vajíčku rozšlehaném se solí.
  4. Na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborami a salátem.

Doba přípravy: 90 minut

Množství porcí: 4 osoby

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

46 − 38 =