Bramborový salát dle šéfkuchaře

Lehký bramborový salát podle Romana Pauluse

Roman Paulus má za sebou tak významné zkušenosti jako je vaření v londýnském hotelu Savoy.

Suroviny:

  • 400 g červené cibule
  • 800 ml drůbežího vývaru
  • 120 g plnotučné hořčice
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 2000 g salátových brambor
  • Ocet
  • Sůl, pepř černý mletý

 Postup:

  • Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a dáme do větší mísy.
  • Osolíme, opepříme a přidáme olej, hořčici, ocet a najemno nakrájenou červenou cibuli.
  • Přelijeme částí teplého silného kuřecího vývaru a necháme marinovat. Občas zamícháme.
  • Dochutíme solí, pepřem a naředíme vývarem. Salát by neměl být moc hutný.

Doba přípravy: 30 minut

Množství porcí: 4

Zdroj: http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/3951/lehky-bramborovy-salat-podle-romana-pauluse.html

Může se vám líbit