Roman Paulus má za sebou tak významné zkušenosti jako je vaření v londýnském hotelu Savoy.
Suroviny:
- 400 g červené cibule
- 800 ml drůbežího vývaru
- 120 g plnotučné hořčice
- 200 ml rostlinného oleje
- 2000 g salátových brambor
- Ocet
- Sůl, pepř černý mletý
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a dáme do větší mísy.
- Osolíme, opepříme a přidáme olej, hořčici, ocet a najemno nakrájenou červenou cibuli.
- Přelijeme částí teplého silného kuřecího vývaru a necháme marinovat. Občas zamícháme.
- Dochutíme solí, pepřem a naředíme vývarem. Salát by neměl být moc hutný.
Doba přípravy: 30 minut
Množství porcí: 4
Zdroj: http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/3951/lehky-bramborovy-salat-podle-romana-pauluse.html