Marináda dodá řízku šťavnatost a jemnou chuť. Na povrchu křupavý a uvnitř jemný, to je řízek v marinádě z jogurtu.
Suroviny:
- 200 ml bílého jogurtu
- 4 prsní řízky
- 1 vejce
- sůl a pepř
- pálivá mletá paprika
- strouhanka na obalování
- sezamová semínka
- olej na smažení
Postup:
- Řízky naklepejte, osolte a opepřete. Jogurt rozšlehejte s vajíčkem v plastové dóze, přidejte ochucené řízky a marinujte minimálně přes noc.
- Připravte si do talíře strouhanku promíchanou se sezamem a marinované řízečky důkladně obalte ze všech stran.
- Dle chuti můžete posypat mletou pálivou paprikou.
- Smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
- Ideální je podávání s vařeným bramborem, nebo kaší.
Doba přípravy: 45 minut
Množství porcí: 4