Řízek s bramborovým salátem
Netradiční recepty na řízky

Krůtí řízek s bylinkami a parmazánem – recept

Pokud chcete změnu od klasického kuřete, vyzkoušejte řízky z krůty. Chuťově rozdíl poznáte a ochucená strouhanka vám určitě zachutná.

Suroviny:

  • 4 krůtí plátky
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 3 velká vejce
  • 5–6 lístků čerstvé bazalky
  • šafrán
  • strouhanka
  • sůl
  • hladká mouka
  • olej na smažení

 Postup:

  1. Krůtí plátky omyjeme, osušíme a naklepeme.
  2. Bazalku jemně nasekáme a promícháme s parmazánem, šafránem a strouhankou.
  3. Krůtí maso obalíme v ochucené strouhance a rozšlehaném vejci.
  4. V pánvi na oleji smažíme z obou stran dozlatova.

Doba přípravy: 30 minut

Množství porcí: 4 osoby

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 49 = 51