Exotická krůtí prsa s pomerančovou omáčkou, aneb experimentovat se vyplácí.
Suroviny:
- 1 kg krůtích prsou
Marináda:
- 1 ks vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička kari
- 1 lžička bílého pepře
- štipka červené papriky mleté
- 1 lžička solamylu
Pomerančová šťáva:
- 3 lžíce krystalového cukru
- šťáva ze tří pomerančů
- 3 lžíce pomerančového džemu
- 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
- 2 lžíce solamylu
- 2 lžíce másla
- 2 ks pomerančů oloupaných a nakrájených na silnější kolečka
Postup:
- Našleháme vejce a smícháme se surovinami k přípravě marinády. Do té na 2 h vložíme naklepané řízky.
- Po 2 h řízky vytáhneme a zprudka opečeme na pánvi a odložíme do tepla.
- V druhé pánvi na sucho zkaramelizujeme cukr a zalijeme pomerančovou šťávou. Karamel v ní necháme rozpustit a přidáme pomerančová kolečka. Asi 5 minut je dusíme, pak je vybereme a dáme také do tepla.
- Do omáčky přidáme pomerančový džem, solamyl rozmíchaný ve vodě, necháme převařit a na konec rozpustíme na zjemnění v omáčce máslo.
- Maso podáváme s rýží, bramborami nebo hranolkami polité pomerančovou omáčkou a ozdobené podušeným pomerančem.
Doba přípravy: 45 minut
Množství porcí: 4 osoby