Kuřecí řízek na pomerančích
Netradiční recepty na řízky

Krůtí prsa v pomerančové omáčce – recept

Exotická krůtí prsa s pomerančovou omáčkou, aneb experimentovat se vyplácí.

Suroviny:

  • 1 kg krůtích prsou

Marináda:

  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička bílého pepře
  • štipka červené papriky mleté
  • 1 lžička solamylu

 Pomerančová šťáva:

  • 3 lžíce krystalového cukru
  • šťáva ze tří pomerančů
  • 3 lžíce pomerančového džemu
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks pomerančů oloupaných a nakrájených na silnější kolečka

 Postup:

  • Našleháme vejce a smícháme se surovinami k přípravě marinády. Do té na 2 h vložíme naklepané řízky.
  • Po 2 h řízky vytáhneme a zprudka opečeme na pánvi a odložíme do tepla.
  • V druhé pánvi na sucho zkaramelizujeme cukr a zalijeme pomerančovou šťávou. Karamel v ní necháme rozpustit a přidáme pomerančová kolečka. Asi 5 minut je dusíme, pak je vybereme a dáme také do tepla.
  • Do omáčky přidáme pomerančový džem, solamyl rozmíchaný ve vodě, necháme převařit a na konec rozpustíme na zjemnění v omáčce máslo.
  • Maso podáváme s rýží, bramborami nebo hranolkami polité pomerančovou omáčkou a ozdobené podušeným pomerančem.

Doba přípravy: 45 minut

Množství porcí: 4 osoby

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

6 + 1 =