Řízek kupodivu znají i ve vzdáleném Japonsku, ovšem podávají ho v tamním typickém aranžmá – s rýží a najemno pokrájeným zelím.
Suroviny:
- menší hlávka bílého zelí
- 4 ks plátků vepřového masa
- strouhanka
- hladká mouka
- 2 ks vajíček
- worchesterová omáčka
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup:
- Zelí nakrájejte na jemno a nechejte ho hodinu ve vodě, aby dostatečně zkřehlo.
- Maso naklepejte, osolte, opepřete a obalte tradičním způsobem v mouce, vejci a strouhance.
- Takto obalené řízečky smažte na rozpáleném oleji dozlatova asi tři minuty z každé strany.
- Podávejte nakrájené a zakápnuté worchestrovou omáčkou s hromádkou zelí.
- Jako příloha se výborně hodí klasická, nebo jasmínová rýže.
Doba přípravy: 40 minut
Množství porcí: 4