japonský řízek
Netradiční recepty na řízky

Japonský řízek – recept

Řízek kupodivu znají i ve vzdáleném Japonsku, ovšem podávají ho v tamním typickém aranžmá – s rýží a najemno pokrájeným zelím.

Suroviny:

  • menší hlávka bílého zelí
  • 4 ks plátků vepřového masa
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 2 ks vajíček
  • worchesterová omáčka
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Zelí nakrájejte na jemno a nechejte ho hodinu ve vodě, aby dostatečně zkřehlo.
  2. Maso naklepejte, osolte, opepřete a obalte tradičním způsobem v mouce, vejci a strouhance.
  3. Takto obalené řízečky smažte na rozpáleném oleji dozlatova asi tři minuty z každé strany.
  4. Podávejte nakrájené a zakápnuté worchestrovou omáčkou s hromádkou zelí.
  5. Jako příloha se výborně hodí klasická, nebo jasmínová rýže.

Doba přípravy: 40 minut

Množství porcí: 4

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 + 1 =