Tradiční recepty na řízky

Holandský řízek – recept

Klasické jídlo ze školních jídelen může mít i velmi luxusní podobu. Šťavnaté maso společně se sýrem je výbornou kombinací.

Suroviny:

  • 500 g vepřového bůčku
  • 200 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř
  • 3 ks vajec
  • 2 lžíce smetany
  • mouka a strouhanka na obalení
  • 1 lžíce citronové kůry
  • olej na smažení

Postup:

  1. Maso zbavte chrupavek a najemno pomelte. Sýr nastrouhejte a promíchejte s připraveným masem. Přidejte sůl a pepř.
  2. Ze vzniklé směsi vytvarujte čtyři oválné řízky a obalte v klasickém trojobalu s přídavkem citronové kůry.
  3. Smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Jako příloha se hodí salát, nebo vařené brambory.

Doba přípravy: 45 minut

Množství porcí: 4

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

38 − 29 =