Klasické jídlo ze školních jídelen může mít i velmi luxusní podobu. Šťavnaté maso společně se sýrem je výbornou kombinací.
Suroviny:
- 500 g vepřového bůčku
- 200 g tvrdého sýra
- sůl a pepř
- 3 ks vajec
- 2 lžíce smetany
- mouka a strouhanka na obalení
- 1 lžíce citronové kůry
- olej na smažení
Postup:
- Maso zbavte chrupavek a najemno pomelte. Sýr nastrouhejte a promíchejte s připraveným masem. Přidejte sůl a pepř.
- Ze vzniklé směsi vytvarujte čtyři oválné řízky a obalte v klasickém trojobalu s přídavkem citronové kůry.
- Smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
- Jako příloha se hodí salát, nebo vařené brambory.
Doba přípravy: 45 minut
Množství porcí: 4