Netradiční recepty na bramborový salát

Finský bramborový salát

Ve finském bramborovém salátu samozřejmě nesmí chybět ryba. Vyzkoušejte tuto variantu bramborového salátu.

Suroviny:

  • 3 až 4 nakládané řepy
  • 3 vařené mrkve
  • 5 středně velkých vařených brambor
  • 1 cibuli
  • 1 jablko
  • 2 až 3 filé ze sledě
  • 3 nakládané okurky a na ozdobu salátu
  • 2 vařená vejce
  • Zakysaná smetana

 Postup:

  • Brambory uvaříme v osolené vodě. Mrkev k nim můžeme přidat nebo povařit zvlášť.
  • Červenou řepu nakrájíme na kostičky. (Alternativa je koupit si nakládané řepy ve sklenici již pokrájené na kostičky. Pár lžic šťávy se pak dá použít do smetanové zálivky.)
  • Zálivku připravíme ze 100 ml zakysané smetany, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru (a 2 lžic šťávy z řepy, která ji obarví narůžovo). Promícháme a s citem ochutíme solí a čerstvě drceným pepřem.
  • Brambory, vařenou mrkev, kyselé okurky a jablko pokrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Filety ze sledě necháme okapat a také pokrájíme na kostičky. Vše včetně kostiček řepy společně promícháme. Zalijeme připravenou zálivkou, opět promícháme a dochutíme pepřem a solí, pokud je potřeba.
  • Vajíčka uvaříme a rozkrájená použijeme na ozdobu salátu, stejně jako čerstvou petrželku.

Doba přípravy: 30 minut  

Množství porcí: 4

Může se vám líbit