Cordon Bleu
Tradiční recepty na řízky

Cordon Bleu – recept

Název Cordon Bleu pochází z francouzštiny a odkazuje na modrou stužku, kterou nosili rytíři. Udělejte si tento vyhlášený řízek podle tradičního receptu.

Suroviny:

  • 4 řízky z telecí kýty
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky ementálu nebo eidamu
  • 2 vejce
  • ½ hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky strouhanky
  • 150 ml oleje
  • 3 lžíce másla
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Maso důkladně očistěte a zbavte blanek. Poté jej nakrájejte na asi centimetrové plátky.
  2. Maso naklepejte paličkou a po obou stranách posolte a opepřete.
  3. Na ochucené plátky položte z jedné poloviny plátek šunky a sýra. Poté přiklopte druhou polovinou masa tak, aby náplň zůstala uzavřená.
  4. Připravte si trojobal. Vejce vyklepněte do hlubokého talíře a prošlehejte se lžící vody a špetkou soli. Do dvou dalších talířů nasypte mouku a čerstvě nastrouhanou strouhanku. Naplněné řízky obalte v hladké mouce. Poté je protáhněte ve vejcích a obalte ve strouhance.
  5. Na pánvi rozehřejte olej s máslem, vložte řízky a smažte až do zezlátnutí.
  6. Podávejte s hranolkami, nebo vařenými bramborami.

Doba přípravy: 45 minut

Množství porcí: 4

Může se vám líbit