řízky z celeru
Vegetariánské řízky

Celerové řízky

Zatímco řízky z cukety zná skoro každý, řízky z celeru zkoušel málokdo. Je načase to změnit. K celerovým řízkům se skvěle hodí tatarská omáčka – a tu má doma asi každý.

Suroviny:

  • 2 bulvy celeru
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g strouhanky
  • sůl, olej, citronová šťáva

Postup:

  • Umytý celer nakrájíme na plátky o síle 1 cm a pokapeme citronem
  • Osolíme vodu v hrnci a přivedeme ji k varu.
  • Vaříme asi 10 minut, dokud celer zčásti nezměkne. Poté ho vyndáme a usušíme.
  • Mezitím si připravíme klasický trojobal: mouku, rozšlehané vejce a strouhanku.
  • Obalený celer vložíme do rozpáleného oleje a smažíme 8-10 minut z obou stran.

Doba přípravy: 30 minut

Množství porcí: 4

Může se vám líbit