Zatímco řízky z cukety zná skoro každý, řízky z celeru zkoušel málokdo. Je načase to změnit. K celerovým řízkům se skvěle hodí tatarská omáčka – a tu má doma asi každý.
Suroviny:
- 2 bulvy celeru
- 1 ks vejce
- 100 g hladké mouky
- 150 g strouhanky
- sůl, olej, citronová šťáva
Postup:
- Umytý celer nakrájíme na plátky o síle 1 cm a pokapeme citronem
- Osolíme vodu v hrnci a přivedeme ji k varu.
- Vaříme asi 10 minut, dokud celer zčásti nezměkne. Poté ho vyndáme a usušíme.
- Mezitím si připravíme klasický trojobal: mouku, rozšlehané vejce a strouhanku.
- Obalený celer vložíme do rozpáleného oleje a smažíme 8-10 minut z obou stran.
Doba přípravy: 30 minut
Množství porcí: 4