japonský bramborový salát
Netradiční recepty na bramborový salát

Bramborový salát po japonsku

Netradiční, ale výborný recept na bramborový salát po japonsku.

Suroviny:

  • 500 g salátových brambor
  • 100 g mrkve
  • 2 vejce
  • 150 g okurky hadovky
  • 200 g sterilované kukuřice
  • 1 zelené jablko odrůdy Granny Smith (cca 100 g)
  • 200 g japonské majonézy
  • Sůl a pepř

 Postup:

  • Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Oloupeme a dřevěnou vařečkou rozmačkáme na kousky. Mrkev uvaříme zvlášť.
  • Vejce dáme vařit natvrdo.
  • Okurku podélně rozkrojíme, vykrojíme část se semínky a pokrájíme (nebo nastrouháme) na tenká půlkolečka. Osolíme je a necháme pár minut až hodinu odležet, aby pustily šťávu. Poté z nich veškerou vodu důkladně vymačkáme a přidáme je k bramborám.
  • Sterilované kukuřici slijeme a necháme oschnout. Mrkev a oloupané jablko pokrájíme na kostičky, vejce na kousky.
  • Všechny připravené ingredience přihodíme do misky k rozmačkaným bramborám, přidáme majonézu, vše důkladně zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

Doba přípravy: 30 minut

Množství porcí: 4

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

22 − 16 =