Netradiční, ale výborný recept na bramborový salát po japonsku.
Suroviny:
- 500 g salátových brambor
- 100 g mrkve
- 2 vejce
- 150 g okurky hadovky
- 200 g sterilované kukuřice
- 1 zelené jablko odrůdy Granny Smith (cca 100 g)
- 200 g japonské majonézy
- Sůl a pepř
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Oloupeme a dřevěnou vařečkou rozmačkáme na kousky. Mrkev uvaříme zvlášť.
- Vejce dáme vařit natvrdo.
- Okurku podélně rozkrojíme, vykrojíme část se semínky a pokrájíme (nebo nastrouháme) na tenká půlkolečka. Osolíme je a necháme pár minut až hodinu odležet, aby pustily šťávu. Poté z nich veškerou vodu důkladně vymačkáme a přidáme je k bramborám.
- Sterilované kukuřici slijeme a necháme oschnout. Mrkev a oloupané jablko pokrájíme na kostičky, vejce na kousky.
- Všechny připravené ingredience přihodíme do misky k rozmačkaným bramborám, přidáme majonézu, vše důkladně zamícháme a dochutíme solí a pepřem.
Doba přípravy: 30 minut
Množství porcí: 4