Dita Pecháčková je známá česká novinářka a kuchařka. Vyzkoušejte bramborový salát dle jejího receptu.
Suroviny:
- 4 kg brambor
- 40 ks sterilovaných okurek
- 24 ks vajec na tvrdo
- 4 ks jablek
- 4 ks cibule
- 4 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 800 g majonézy
- Citrón, sůl, pepř černý mletý
Postup:
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, nakrájejte na větší kusy a vložte do mísy.
- Okurky a vejce nakrájejte na větší kusy a přidejte k bramborám.
- Taktéž oloupejte jablko a cibuli, nakrájejte na menší kostky a přidejte do mísy.
- Promíchejte s hořčicí a majonézou a dochuťte pepřem a solí.
- Na závěr podle chuti okyselte citronovou šťávou.
Doba přípravy: 30 minut
Množství porcí: 4
Zdroj: http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/3955/bramborovy-salat-s-jablkem-podle-dity-p.html