Bramborový salát dle šéfkuchaře

Bramborový salát s jablkem podle Dity Pecháčkové

Dita Pecháčková je známá česká novinářka a kuchařka. Vyzkoušejte bramborový salát dle jejího receptu.

Suroviny:

  • 4 kg brambor
  • 40 ks sterilovaných okurek
  • 24 ks vejcí na tvrdo
  • 4 ks jablek
  • 4 ks cibule
  • 4 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 800 g majonézy
  • Citrón, sůl, pepř černý mletý

 Postup:

  • Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, nakrájejte na větší kusy a vložte do mísy.
  • Okurky a vejce nakrájejte na větší kusy a přidejte k bramborám.
  • Taktéž oloupejte jablko a cibuli, nakrájejte na menší kostky a přidejte do mísy.
  • Promíchejte s hořčicí a majonézou a dochuťte pepřem a solí.
  • Na závěr podle chuti okyselte citronovou šťávou.

Doba přípravy: 30 minut

Množství porcí: 4

Zdroj: http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/3955/bramborovy-salat-s-jablkem-podle-dity-p.html

 

Může se vám líbit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

24 + = 28